Милану Мандићу,демобилисаном борцу Војске Републике Српске,ратном војном инвалиду и предсједнику Удружења породица несталих сарајевских Срба суд је послао обавјештење да ће му,уз асистенцију полиције, 5. априла ове године плијенити имовину. Разлог је 60 марака неплаћене РТВ таксе плус 25 марака судских трошкова.

Јавни Радиотелевизијски сервис Републике Српске наставља са пљенидбом имовине нередовним платишама. Због дуга од 60 марака без дијела имовине остаће и Милан Мандић из Источног Сарајева.

Милану Мандићу,демобилисаном борцу Војске Републике Српске,ратном војном инвалиду и предсједнику Удружења породица несталих сарајевских Срба суд је послао обавјештење да ће му,уз асистенцију полиције,5.априла ове године плијенити имовину.Разлог је 60 марака неплаћене РТВ таксе плус 25 марака судских трошкова.

,,Шта ће заплијенити не знам. Не мислим правити проблеме, нека носе шта хоће“, каже Мандић и додаје да ће његову имовину вјероватно продати да намире дуг или ће њоме попунити робне резерве Републике Српске које су уништене.

,,Ето им моје ствари нека их попуне да им се нађе ако не дај Боже затреба“,истиче Мандић.

Он тврди да јавни сервис Републике Српске не гледа, али то није разлог што не плаћа РТВ таксу, већ чињеница да већи дио те таксе иде Федералној телевизији и БХТ-у.

,,Не желим да ни један мој фенинг иде оним јавним емитерима који ме називају геноцидним агресором,а они су ми уништили породицу. У рату је у Сарајеву страдало 38 чланова моје породице и сад да ја њима плаћам таксу.Нећу и не пада ми напамет“,каже Мандић и разочарано додаје да му је сада жао и што је проливао крв за Републику Српску и два пута рањаван у рату.

Милан Мандић живи у алтернатнивном смјештају у Источном Сарајеву у стану који је као избјеглица добио на кориштење.Реновирао га је и опремио уз помоћ брата који је као српски логораш у Сарајеву након рата добио америчку визу и живи у Чикагу.

Мандић живи у стану од 50 квадрата са супругом и троје факултетски образоване дјеце. Посла немају, али раде шта стигну да помогну и себи и родитељима.

,,Моја ћерка је магистар криминалистичких наука а ради као промотер сокова и пива.Мозете мислити како ми је због тога али дјеца се боре да зараде,да не траже од мојих 200 марака пензије’‘,истиче Милан и додаје да ми је супруга не запослена те да не би преживјели да му не помаже брат из Чикага.

,,Дјеца некад зараде 10 некад 20 марака дневно,а некад по десет дана нема ништа. Али, тако је како је“, истиче Мандић и додаје да осим дуга од 60 марака за РТВ таксу других дугова нема.

Међутим држава њему,као бившем раднику РАОП-а,дугује 17,5 хиљада марака. Милан има правоснажне судске пресуде па пита: – Коме он да плијени имовину да наплати своје паре?