Милорада Додика и што су странци напокон у Републици Српској пронашли политичара по мјери Бошњака и Федерације. Алија је у својим интервјуима јавно хвалио Додика и његову грађанску и помирљиву политику, спремност да чини уступке Алији и Бошњацима на штету Срба и Републике Српске.

Тако је 18-ог марта 1998. године Алија дао интервју Дневном авазу, и тадашњем генералном директору Фахрудину Радончићу, у коме је изјавио: „Додик је био медијски заступљен али разлог је сасвим други; коначно се на политичкој сцени, након 7 година, појавио један нормалан Србин. Људи су ишли да виде то чудо као ријетку природну појаву. Наравно, има много нормалних Срба међу обичним народом, али у политици су били врло ријетки… Предизборна кампања је почела, Америци и Европи је стало да учврсти Додика. Одлука о Брчком, оваква каква је, је јасна порука Србима да не гласају за паљански режим, да гласају за Додика“!

ДНЕВНИ АВАЗ ОД 18. МАРТА 1998. ГОДИНЕ

Овакве шовинистичке Алијине изјаве, хвале на рачун Милорада Додика и увреде на тзв „Режим са Пала“ који је био кључан за стварање Републике Српске, су потврда отворене подршке Америке и запада Додику, најбољи показатељ уз чију је помоћ Додик дошао на власт 1998. године.

Кликом на фотографију прочитајте нови зборник Небојше Вукановића – „20 година отимачине, подјела, мржње и зла.