Ако се тренд лоше власти, лоше економије и угрожавања животног стандарда настави у Републици Српској ће се остварити прогнозе о којима се годинама прича. То је урушавање Републике Српске изнутра, а не споља, поручено је данас на конференцији за новинаре СДС-а.

Истичу да посљедице лошег владања власти осјећају сви грађани.

„Премијерка Жељка Цвијановић стално тврди да су плате у Српској у односу на 2006. годину порасле за 60% одсто, али не помиње да је у међувремену потрошачка корпа већа чак два ипо пута“, казао је члан Главног одбора СДС Зоран Латиновић.

То значи, каже Латиновић да је 2006. године за финансирање потрошачке корпе требало мање од једне просјечне плате и нешто више од двије просјечне пензије, док је сада за потрошачку корпу потребно више од двије просјечне плате и чак пет просјечних пензија.

Латиновић каже да је основни индикатор који прати привредну активност и квалитет живота бруто домаћи производ, а ту је, према његовим ријечима, Република Српска на самом дну.

„Зато је потребно хитно зауставити распродају природних и других ресурса, смањити фискална оптерећења, јачати привредни сектор, да инспекције раде одговорно“, каже Латиновић, додајући да је неопходно смањити кредитно задужење, које тренутно износи преко пет милијарди и 300 милиона КМ.