У присуству великог броја грађана Сокоца, синоћ је на платоу испред Општине, одржана Конвенција Савеза за побједу. Присутним грађанима на скупу обратили су се кандидат за предсједника Републике Српске, Вукота Говедарица, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић, носилац листе изборне јединице 3 за посланика у Парламентарној скупштини БИХ Мирко Шаровић и носилац листе изборне јединице 8 за посланика у Народној скупштини РС Дарко Бабаљ. Својим суграђанима обратили су се Милован Бјелица, Младенка Пандуревић и Огњен Вуковић који су кандидати за посланике изборне јединице 8, за Народну скупштину РС и Ана Маловић – кандидат за посланика у Парламентарној скупштини БиХ, Изборна јединица 3.

У своме обраћању медијима начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да Савез за побједу на Романији и у Сокоцу има снажну подршку, што говори и расположење људи на њиховим предизборним скуповима.

– Српска демократска странка и Савез за побједу, као што је то било и у неком претходном периоду има снажну подршку локалног становништва. Очекујем убједљиву побједу Савеза у изборној јединици 8, а нарочито у Сокоцу, гдје ће сигурну побједу остварити и кандидат за предсједника Републике Српске господин Вукота Говедерица, тако и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ господина Младена Иванића. У најмању руку очекујем резултат који смо остварили 2014. године у Сокоцу.

Кандидат Партије демократског прогреса изборне јединице 8 за Народну скупштину Републике Српске Огњен Вуковић рекао је да ће 8. октобра коначно сванути Републици Српској, што се може осјетити и у расположењу људи .

– Иду бољи дани. Овдје су се вечерас представили честити, одговорни и поштени људи који ће Републику Српску да воде у правом правцу, додао је Вуковић.

Кандидат за посланика у Парламентарној скупштини БиХ Изборне јединице 3 Ана Маловић такође се обратила присутним медијима.

– Вријеме за промјене, вријеме је да се знање врати у моду , вријеме ја да способни, а не подобни обављају важне државне функције. Вријеме је да млади буду промјена, а та промјена смо ми. Изађимо на изборе 7.октобра, поручила је Маловићева.

Соња Јовићевић Караџић, кандидат за народног посланика Изборне јединице 8, у своме обраћању поручила је да баш у Сокоцу – срцу Романије на најбољи начин може да се пошаље порука за комплетну Републику Српску.

– Ево нас у Сокоцу, а гдје друго можемо доказати оно што је порука за Републику Српску. Генерације које су стварале Републику Српску и жртвовале себе, не смију бити генерације које ће жртвовати народ. Српска демократска странка и Савез за побједе то неће допустити, након 8. Октобра, истакла је Јовићевић Караџић.

Кандидат за Савеза за побједе за српског члана Предсједништва БиХ господин Младен Иванић рекао је да гарантује народу Републике Српске, да ће њихова земља бити стабилна и сигурна.

– Гарантујем народу у Републици Српској да ће она бити уважена у свијету за разлику од мога протукандидата који гарантује изолацију. Могу рећи да сам прихваћен и да су ми врата широм свијета отворена и да могу и хоћу бранити интересе РС-а и српског народа и зато сам у потпуности сигуран да ћу 7.октобра добити велику подршку и да ћемо побједити, поручио је Иванић.

Господин Вукота Говедарица кандидат за предсједника Републике Српске рекао је да је Савез на добром путу, а да је то пут ка побједи , те да не потоји ни најмања сумња да ће тако и да буде.

– Наш програм је комплексан и надам се да све оно што грађани чују, вјерују да можемо и да урадимо. Ја желим Владу Републике Српске која може да направи промјене и која може да уради оно што говори и оно што обећава. Нама треба да отворимо људима перспективу, нама треба посао. Конкретно у овом дијелу Републике Српске, требају законска рјешења која ће да допринесу да наши дрвопрерађивачи запосле људе, да би овдје људи остали, да би овдје људи живјели, да не би тражили аутобуску карту за друге државе, истакао је Говедарица.

Општи избори у Босни и Херцеговини биће одрђжани 07. октобра, а према календару активности Савеза побједе 19. септембра биће одржане Конвенције у Калиновику, Трнову и Источном Сарајеву, а 20. септембра у Хан Пијеску.