Кандидат СзП за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је на трибини Савеза за побједу у Српцу да је смисао дезоријентисане кампање СНСД да њега и Савез за побједу посвађа са народом, али да је ствар већ готова.

”Народ одлично зна разлику између мене и Додика. Народ зна разлику између Савеза за побједу и СНСД. Што се мене тиче, 7. октобар ће бити јако лијеп дан, а и Додик и ја већ знамо ко је побједник”, рекао је Иванић.

Кандидат СзП за предсједника РС Вукота Говедарица је рекао да су протекле четири године мандата, његовог противкандидата и актуелне премијерке Жељке Цвијановић обиљежиле афере и скандали.

„Влада Цвијановићеве изабрана је куповином посланика у једној од највећих афера у РС до тада, а мандат њене владе завршава се убиством које хоће да сакрију. То је нажалост реалност у којем живимо од политичке корупције до прикривања убиства“, казао је Говедарица.

Он је поручио да се седмог октобра морају зауставити људи који Републику Српску воде у пропаст.

„Буду ли људи из власти добили мандат да наредне четири године воде овај народ од наше будућности нема ништа, а од РС ништа неће остати ни камен на камену“, поручио је Говедарица.

Предсједник Партије демократског прогреса и кандКандидат ПДП-а за ПД ПС БиХ из ИЈ1 Бранислав Бореновић рекао је да је очигледно да је Србац већ изабрао да свиће за народ и Српску.

„Зато ћемо достојанствено, уздигнута чела, као што раде велики и поносни народи – а наш народ је највећи и најпоноснији – 7.октобра оловком избрисати постојећу олигархију, а изабрати часног Вукоту и мудрог Младена. Србац и читава Српска крећу у велику обнову, да наша отаџбина буде најбоље мјесто за живот, гдје има посла, достојанства и правде“, казао је Бореновић.

Милан Шврака, носилац листе ПДП-а за НСРС из ИЈ2 казао је да је увјерен да ће Србац поново, након 7.октобра бити мјесто лијепог живота.

„Умјесто ове пустоши, у Српцу ће поново бити пуне улице, чуће се дјечја граја, биће посла, достојанства и правде за све“, рекао је Шврака.