Предсједништво Oпштинске борачке организације Трново увријеђени су неистинитом изјавом начелника општине Трново Драгомира Гаговића поводом обиљежавања 26 година од страдања цивила у Трнову. Наиме, начелник је у изјави за медије рекао сљедеће: „Судионик сам тога догађаја и посљедњи сам живи свједок који је прешао преко Рогоја. Сви који су остали иза мене су, нажалост, побијени“.

Тачно је да је господин Гаговић, на жалост, рањен али хвала Богу, лакше. Оно што није тачно је да је посљедњи живи свједок који је прешао преко Рогоја и да су остали побијени, јер  је Рогој  прешао у пријеподневним сатима 30. јула док је знатан број цивила уз заштиту бораца Војске Републике Српске прешао преко Рогоја у  касним вечерњим сатима 31. јула, а борци су остали до 01. августа. Оваквом несмотреном изјавом начелник је умањио улогу и значај бораца који су оставши на Рогоју и послије 30. јула показали немјерљиву храброст и истинску вољу да заштите српске цивиле што је могуће више. Питамо се да ли је ово покушај прекрајања истине о страдању цивила у Трнову у посљедњем отаџбинском рату?

Осим тога, поражавајућа је чињеница да нико од функционера и одборника из ОО СНСД Трново није присуствовао обиљежавању 26 година од страдања српских цивила. Зар је могуће да не осјећају потребу да искажу почаст страдалима и суосјећање са преживјелим и свим онима који су изгубили своје најмилије тада?

Предсједништво Општинске борачке организације Трново