Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је да су лидери Савеза за побједу одлучили да откажу централни скуп планиран за петак на Кастелу у 20 часова због скупа “Правда за Давида” и из солидарности према родитељима убијеног младића Давида, чији родитељи већ мјесецима траже истину.

“Желим да покажемо бригу и осјећања. Није примјерено да одржавамо политички скуп недалеко од догађаја гдје отац тражи правду за убијеног сина. Желимо да искажемо солидарност“, рекао је Говедарица.

Говедарица је позвао и други блок да и они откажу свој скуп.

Лидер ПДП-а Бранислав Бореновић рекао је да нема услова за одржавање скупа у вријеме када хиљаде грађана траже истину о убиству Давида Драгичевића.

“Као родитељ и човјек ћу у петак у 18 часова, као и сваки пут бити на Тргу Крајине. Било какво весеље и пјесме тај дан нису примјерене. Скуп смо заказали прије 45 дана, а у међувремену се ништа није промијенило у истрази убиства“, рекао је Бореновић.

Лидер НДП-а Драган Чавић каже да је било планирано да на скуп дође 10.000 људи.

Прослава на Кастелу би била најбахатија манифестација, када 200 метара даље родитељи тугују. Та наша одлука је наишла на разумијевање нашег чланства. Ови људи који су сада у МУП не могу радити истрагу. Наш приоритет по преузимању власти биће расвјетљавање овог убиства“, каже Чавић.