Данас је одржана сједница Регионалног одбора СДС-а Сарајевско-романијске регије у проширеном саставу у Источном Сарајеву.

Сједници су присуствовали и посланици ове странке у Народној скупштини Републике Српске и представници СДС-а из ове регије у заједничким институцијама БиХ.

На данашњем састанку од 20 чланова регионалног одбора, 19 је присуствовало.

Након дуже расправе и анализе стања у коме се налази СДС, усвојени су закључци.

СДС Сарајевско-романијске регије тражи да се одржи ванредна скупштина СДС и да се проведу ванредни избори због лошег резултата.

„Као озбиљна политичка партија посебно се залажемо да треба да разговарамо са свима у интересу РС“, закључено је након сједнице.

„Посебно желимо да подвучемо и да осудимо ружне и непримјерне сцене испред СДС-а приликом одржавања Главног одбора и транспаренте. Предсједник странке се од тога није оградио“, каже из СДС-а Сарајевско-романијске регије.

Прије сједнице, која се одржава иза затворених врата, није било изјава за јавност.

Сједницном је предсједавао предсједник Регионалног одбора Милован Бјелица.

Претходно је Бјелица затражио да због лоших резултата руководство СДС-а поднесе оставке, а да руковођење странком преузме Главни одбор.

Регионални одбор чине предсједници општинских одбора СДС-а Источне Илиџе, Трнова, Источног Старог Града, Пала, Источног Новог Сарајева, Сокоца, Рогатице, Хан Пијеска, те предсједник Градског одбора Источно Сарајево.