Српска демократска странка најљубазније моли Ненада Нешића, одлазећег директора “Путева РС“ и посланика у Представничком дому ПС БиХ, да своје проблеме не рјешава тако што се преко леђа СДС-а додворава Милораду Додику. Нико из СДС није нудио ништа Ненаду Нешићу, јер ми са таквим људима немамо ништа заједничко нити можемо сарађивати.

Лажи нису несвојствене Ненаду Нешићу и подсјећамо да је недавно саслушан у Полицијској управи Источно Сарајево јер постоји основ сумње да је покушао подмитити одређена лица да лажним изјавама дискредитују начелника ПУ. Своје проблеме са законом у виду од стране МУП-а РС предатих извјештаја о почињеном кривичном дјелу, као и бројних истрага које су у току, Нешић треба да рјешава у надлежним институцијама, а не улизивањем преко леђа СДС.

Колико је бесмислено све што је навео јасно говори чињеница да је Ненад Нешић у сукобу интереса и да је већ морао поднијети оставку на мјесто директора “Путева РС“. Како то није урадио, извјесно је да ће врло брзо остати без посланичког мандата. Изгледа да само он није прочитао члан 4. Закона о сукобу интереса у институцијама БиХ, па не зна да на њега више нико не рачуна јер ће, по слову закона, остати без посланичког мандата.

Подсјећамо да је Главни одбор СДС донио закључак да је СДС спремна да разговара са свим политичким партијама у Републици Српској о оном што се зове интерес и јединство Републике Српске у заједничким институцијама, те да релевантни саговорници на ту тему нису посланици него лидери партија из Републике Српске.