Непосредно уочи избора обраћамо се грађанима Републике Српске у свим општинама и градовима које СНСД жели да „приближи“ Бањалуци. Надамо се да грађани не заборављају пројекте по којима је СНСД високо афирмисан, као што је пројекат Никола Тесла, који је завео и уништио раднике у више општина у Херцеговини, а напунио џепове предсједниковог савјетника, Нову Романију у Сокоцу која је уништила запослене, РАОП у Источном Сарајеву који је фантомски ишчезао, а радницима саопштено да власт нема ништа с њима.

Пројекти Бобар банке и Банке Српске који су и грађанима и јавним фондовима истопили депозите и усмјерили у непознатом правцу, робне куће Боске у Бањалуци, Нове Борје у Теслићу, Фамоса у Палама. Поклонити повјерење новим обећањима оних који су иза себе оставили пустош и ојадили грађане значило би „приближити“ се казану јавне кухиње у Бањалуци коју СНСД планира да направи за све грађане.

Нити се неки град или општина могу приближити, а још мање удаљити од Бањалуке, Република Српска ће постати јединствена  недјељива супротно намјерама отуђених владара.