Општински одбор СДС Пале упозорава јавност наше општине на предизборне манипулације паљанског ДНС-а, које су објелоданили јучерашњим саопштењем „ДНС покреће пројекат – Регистар породица без иједног запосленог члана“. Евидентно је да ДНС јавно, манипулаторски жели да дође до личних података грађана, те да направи страначку евиденцију, манипулишући осјетљивом категоријом становништва.

На овај начин, паљански ДНС се бахато уздиже изнад институција Републике Српске, Завода за запошљавање РС и Центра за социјални рад, које су надлежне за евидентирање незапослених и социјално угрожених грађана. Да је ријеч о страначком евидентирању јасно је наведено у саопштењу у којем се каже да „ДНС-у нису доступни подаци из Завода за запошљавање и Центра за социјални рад“!

Позивамо надлежне истражне органе да се позабаве предизборним активностима паљанског ДНС-а, који, очигледно, не преза од нелегалних радњи, вршећи на овај начин јавну куповину гласова. Истовремено, ОО ДНС Пале обезвријеђује институцију РС, Завод за запошљавање РС, на чијем челу је Мирослав Вујичић, носилац листе СНСД-а за НСРС.

Позивамо грађане на опрез приликом уступања личних података и података чланова породице. Подсјећамо да је МУП РС недавно покренуо истрагу против директора ЈП „Путеви РС“ Ненада Нешића због злоупотребе службеног положаја, асфалтирања приступних путева и дворишта грађанима Источног Сарајева, са циљем куповине гласова, због чега су против одређеног броја грађана подигнуте и кривичне пријаве.

Још једном упозоравамо грађане да не насједају на јефтину политику интересне групације паљанског ДНС-а која се своди само на куповину гласова и лажна обећања.