Поводом све учесталијих пријава грађана са подручја паљанског насеља Хан Дервента који се жале на несносан смрад који се свакодневно шири са градске депоније, Општински одбор Српске демократске странке Пале подсјећа грађане Пала да је бивша власт у Палама започела пројекат постављана погона за рециклажу отпада који је требао бити завршен до краја 2016. године.

Општина Пале на челу са СДС-овим начелником је са фирмом „Еко пројекат“ потписала уговор о преношењу права на дио земљишта које се налази на локалној депонији у Љубогошти, гдје је требао бити постављен погон за рециклажу отпада, чиме би био успјешно рјешен проблем депоније. Доласком на власт СНСД-овог начелника пројекат није завршен у планираном року, а несносан смрад и даље угрожава здравље локалног становништва, те онемогућава рад локалних угоститеља.

Позивамо начелника општине Пале Бошка Југовића да коначно почне да испуњава своја предизборна обећања која је дао снимајући се и сликајући непосредно пред изборе на локацији депоније. Подсјећамо актуелног начелника на његова обећања дата прије двије године :

„Уколико ме грађани на предстојећим изборима буду изабрали за начелника, поставићу рјешавање питања депоније као приоритет“.

Начелник општине Пале који свакодневно пролази кроз насеље Љубогошта очигледно занемарује свој приоритет и обећања дата у предизборној кампањи.

До сада нисмо видјели ни једну иницијативу, нити систематско и планско дјеловање у рјешавању овог проблема од стране актуелног начелника.

Општински одбор Српске демократске странке Пале још једном подсјећа јавност да је проблем депоније требао бити рјешен до краја 2016. године. Са пројектом који је покренут у вријеме власти СДС-а Пале би данас имале први рециклажни погон у РС који рјешава питање депоније и одлагање комуналног отпада. 70 одсто отпада би било рециклирано, а 30 одсто одлагано на постојећој депонији,чиме би се коначно рјешио проблем ширења несносног смрада при улазу у Пале.

Српска демократска странка
Општински одбор Пале