Побједа Савеза за промјене у Бањалуци ће представљати тријумф поштења, честитости и потребе да се ствари мијењају како би у овом граду сви имали једанке шансе, поручено је вечерас на завршној трибини СзП за промјене у Бањалуци.

blszp29092016
Отворена сцена тварђаве Кастел на којој је одржана побједничка трибана СзП је била исувише мала да прими све Бањалучане који су дошли да изразе подршку странкама СзП и њиховом заједничком кандидату за градоначелника Драгану Чавићу.

“ Након 2. октобра ће вријеме у коме су бањалучки ресурси бјесомучно кориштени за неколицину породица окупљених око СНСД бити завршено”, навео је 0Чавић.

blszp29092016_2
Он је рекао да је захваљујући садашној власти Бањалука остала без бројних ресурса, са градским буџетом и градским предузећима пред банкротом и огромним проблемима које приоритетно треба рјешавати.

„Ми ћемо након избора и промјена које ће се десити показати да овај град може и мора кренути путем просперитета и развоја. Имамо способне поштене и вриједне људе који ће вриједно радити у интересу Бањалуке и свих нених грађана”, истакао је Чавић.

Носилац одборничке листе СДС за бањалучку скупштину Предраг Вулин је рекао да ће отврање нових радних мјеста бити приоритет нове градске власти у Бањалуци.

“Наш главни задатак је да младим људима омогућимо запослење и нормалне услове живота у нашем граду. Имамо ресурсе неопходне за развој економије и зато је потребно да ствари у руке преузму поштени и вриједни људи”, нагласио је Вулин.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Управо зато је, додаје он, приоритетно да 2. октобра Бањалучани на изборе изађу у што већем броју како би побједа била што убједљивија и како би сви заједно одмах кренули градити бољу будућност за све наше суграђане.

Потпредсједник Српске демократске странке Огњен Тадић рекао је да СДС снажно стоји иза Драгана Чавића, којег подржавају и друге странке чланице Савеза, али и највећи број грађана Бањалуке који желе нормалан живиот.

Он је рекао да Савез за промјене позива СНСД да се суоче са истином да им на овим изборима предстоји потпуни дебакл и да схвате да ничим неће промијенити вољу народа.

Позвао их је да одустану од најпрљавијих облика кампање коју сада користе и поручио да ће покушаји фалсификовања избора бити оштро санкционисани.

Потпредсједник СДС Борислав Бојић је казао да СНСД у циљу прикривања криминала и корупције покушава пласирати разне неистине.

“Пљачкањем народа и Републике Српске они подривају њену снагу. Да би све то прикрили покушавају себе представити као патриоте, а све оне који не мисле као они оптужују за издају”, казао је Бојић.

Он је поручио да истинске борце који су крварили у првим борбеним линијама не могу оптуживати за издају РС они који за њу у рату нису хтјели ни ципеле да испрљају.

Присутнима на завршној трибини СзП Бањалуци су се, између осталих обратили и предсједник ПДП Бранислав Бореновић, почасни предсједник те странке Младен Иванић и предсједник Напредне Српске Адам Шукало.