Општински одбор Соколац

  • Адреса: Данила Ђокића бб, 71350 Соколац
  • Телефон: 057/448-163
  • Факс: 057/448-163
  • Мобилни: 065/583-017, 065/814-208
  • E-mail: sds.sokolac@gmail.com
  • Web: www.milovanbjelica.net
  • Предсједник: Милован Бјелица
  • Секретар: Огњен Аничић

ПРЕДСЈЕДНИК MИЛОВАН БЈЕЛИЦА

MilovanBjelica

Милован Цицко Бјелица, магистар економских наука, српски је политичар, тренутни начелник општине Соколац у Републици Српској, потпредсједник Српске демократске странке, предсједник Регионалног одбора СДС-а из изборне јединице 8, предсједник Општинског одбора Српске демократске странке Соколац и члан Предсједништва и Главног одбора Српске демократске странке Републике Српске.

Рођен је 19. октобра 1958. године у Рогатици. Потиче од оца Рада из Бранковића и мајке Анице Јашаревић из Соколовића. Ожењен је Драганом (Реновица), има кћерку Биљану, унуку Христину, унука Ђорђа, унуку Теодору и брата Јована.

Васпитаван у православном духу да буде привржен своме народу и својој вјери, да буде толерантан, да поштује и туђе вриједности, да човјек само преданим радом може остварити животне циљеве. Ту мисао је слиједио током свих протеклих година па је сваком послу приступао савјесно и озбиљно, максимално уважавајући свој труд. Као некада, тако и сада, снагу највише црпи из породице која му ни једног момента није дозволила да поклекне и која је увијек била уз њега, дајући му подстрек да преброди и највеће тешкоће.

Образовање

Основно и средње образовање, завршио је у Горажду. Након завршетка средње школе запослио се у предузећу “Шипад” Романија у Сокоцу. Године 1984. одлази на одслужење војног рока ЈНА у Београд, гдје је одликован значком “Примјеран војник”.

Након одслужења војног рока, остаје у Београду гдје завршава вишу школу. Даље школовање наставља у Новом Саду, завршава га са просјечном оцјеном 8.11, а дипломира са оцјеном 10. Године 2003. уписује постдипломске студије у Новом Саду, а у марту 2012. године брани магистарски рад на тему Компаративна анализа ефикасности јавног менаџмента у југоисточној Европи са посебним освртом на Источно Сарајево.

Објавио књигу “Романијска стварност” 2008. године, а у припреми је нова књига на тему о догађајима на простору Сарајевско-романијске регије од 1990. године до 2012. године.

Политичка каријера

Обављао је дужност предсједника Општинског одбора Српске демократске странке Соколац (1992-2003), на Јахоринском пленуму 1993.године биран за члана Извршног одбора Главног одбора Српске демократске странке Републике Српске, директора дирекције Српске демократске странке Републике Српске, биран за одборника у Општини Соколац и Граду Српско Сарајево. Обављао је дужност предсједника клуба одборника у Општини и Граду, биран за предсједника Скупштине града Источно Сарајево, члана повјереништва Града Српско Сарајево и члана Управног одбора дирекције за Обнову и изградњу града Српско Сарајево. Обављао је функцију предсједника Градског одбора СДС Источно Сарајево.

На општим изборима у БиХ 2014.године изабран је за функцију Народног посланика у Народној Скупштини Републике Српске, а исте се одрекао зарад започетих послова у Општини Соколац.

На свим изборним Скупштинама Српске демократске странке Републике Српске од оснивања, биран за члана Главног одбора.

Признања

За свој дугогодишњи рад одликован већим бројем признања: Орден Светог Саве, Орден Немањића Републике Српске, Орден Његоша првог реда, Повељу општине и града, Повељу Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву, као и много других признања од невладиних, владиних, културних и спортских удружења.