Обрачуни супротстављених струја унутар соколачког СНСД-а постали су свакодневица.Јавна је тајна да је на једној страни актуелни предсједник Општинског одбора СНСД-а Мирко Чоловић а на другој Милан Јоловић Легенда. Њих двојца осим што се међусобно физички сукобљавају, при чему Чоловић увијек извуче дебљи крај,застрашивањем,силом и рекетом тероришу становнике Сокоца који зависе од ,,Шума Српске“ и осталих јавних предузећа која су под ингеренцијом Владе Републике Српске.

Незванично предсједник СНСД-а Милорад Додик радо би да локални СНСД преузме Јоловић али чак ни он није у стању да смијени Чоловића.Иако Чоловић иза себе има низ афера,тужби и судских пресуда за криминал,корупцију,утају пореза и проневјере још увијек је алфа и омега соколачког СНСД-а јер,како се прича, у ,,џепу“ има и неке информације и доказе који не иду Додику у прилог.

Ипак у последњем физичком обрачуну СНСД-оваца у Сокоцу није учествовао Јоловић.

Како сазнајемо,у ресторану ,,Пеђа“на Равној Романији ,,радиле“ су песнице и флаше.Са једне стране нашли су се Мирко Чоловић предсједник Општинског одбора СНСД-а,Драган Видојевић вршилац дужности директора Шумског газдинства,,Романија“,Бојан Копривица вршилац дужности директора Завода за форензичку психијатрију и његов замјеник Зоран Косорић,док је са друге стране био Бојо Боровина,звани Гадафи,директор д.о.о.,,Долови“,Соколац.

Према ријечима свједока,Боровина је флашом напао Видојевића и док се он покушавао одбранити из ресторана су побјегли Чоловић и остатак екипе.

Када је завршио,,посао“са Видојевићем,Боровина је напустио ресторан док се Видојевић уз помоћ присутних успио дотетурати до аутомобила и одвести у полицијску станицу у Сокоцу.Свједоци тврде да су Чоловић,Копривица и Косорић сво вријеме били сакривени у оближњем шумарку али им није пало на памет да стану у одбрану Видојевића па чак ни да му помогну након што је добио батине.

Након пријаве Видојевића полиција је ефикасно дјеловала и ухапсила Боровину а издата је и наредба за привођење Чоловића,Копривице и Косорића.

Незваничнио сазнајемо да је позадина сукоба новац.Наиме,Боровина је за локалне изборе у Сокоцу 2016.године СНСД-у наводно дао више од пола милиона марака,а заузврат му је обећана роба преко Шумског газдинства ,,Романија“. СНСД је изгубио на изборима,али Боровина тражи поврат уложеног новца или обећану робу јер СНСД,тачније Мирко Чоловић,и даље господари тим јавним предузећем.Међутим Чоловићу не пада на памет да испуни обећање.Паре је потрошио а сировину из Шумског газдинства извлачи и препродаје он лично.У томе му помаже вршилац дужности директора Драган Видојевић како би остао на функцији директора јер је познато да Милан Јоловић Легенда има свог кандидата за мјесто директора,,Романије“.

Подсјећамо Јоловић је у априлу прошле године организовао протест дрвопрерађивача који су блокирали магистрални пут Соколац-Сарајево незадовољни одлуком да се на мјесто директора Шумског газдинства,,Романија“Соколац именује Рајко Булајић,кандидат којег је одредио Мирко Чоловић.Протести су трајали неколико дана,Јоловић је разговарао са Додиком који му је обећао подршку,али на крају је ситуација ријешена у корист Мирка Чоловића.Иако Булајић није сјео у дирекорску фотељу,она је ипак припала кандитату Мирка Чоловића који се наставио понашати као да је Шумско газдинство његово приватно предузеће.

Све ове турбуленције у локалном СНСД-у ломе се преко леђа соколачких дрвопрерађивача,запослених у Шумском газдинству али и осталих становника Сокоца јер никад се не зна ко се може,ни крив ни дужан,наћи између Чоловића и Јоловића када ,,прораде“песнице а нерјетко се ,,потегне“ и ватрено оружје.