Данас је у кабинету начелника општине Теслић, Милана Миличевића, одржан састанак начелника и 18 одборника новоформиране скупштинске већине.

Одборници су захтијевали спровођење одлука усвојених на прошлој сједници Скупштине општине Теслић, а које се односе на кадровске смјене као и постављање на њихова мјеста кадрова из новоформиране скупштинске већине.

Начелник општине Милан Миличевиц је јасан у ставу да не жели спровести ни једну одлуку Скупштине која није у складу са законом.

Начелник општине по Закону о локалној самоуправи има обавезу да обустави од извршења сваку одлуку СО уколико сматра да је незаконита до окончања судског спора као сто је то и до сада чинио. У прилог томе да је начелник општине био у праву говори и досадашњих 8 пресуда надлежног суда које су потврдиле да су одборници СО Теслић незаконито смијенили све директоре Јавних установа и предузећа као и начелнике одјељења и именовали нове што це буџет општине значајно оштетити.

На данашњем састанку 18 одборника је наговијестило да ће ако начелник не пристане на њихове захтјеве изгласати опозив начелника општине.

„Захваљујем се одборницима новоформиране скупштинске већине на понуди коју су ми дали али сам изричит у одлуци да не желим као ни до сада спровести незаконите смјене замјеника начелника општине Милована Станковића, начелника Одјељења за привреду и пољопривреду Борислава Тешића и начелника Одјељења за просторно уређење Николе Стокића. Желим посебно нагласити да нико није рођен ни Богом дан да буде функционер па ни ја начелник општине него, прије свега, да буде човјек. Радије бирам опозив начелника него кршење закона и моралних и људских принципа. Не слажем се са мишљењем да је нова скупштинска већина одраз воље становника општине Теслић. Она је одраз воље појединих одборника и њихових појединачних личних интереса због којих су мијењали странке и тако изневјерили оне који су их бирали. Ја не спадам у ту врсту људи и док сам на позицији начелника општине обављаћу свој посао само у складу са законом и никако другачије без намјере да „тргујем“ с било ким да бих сачувао позицију начелника“-изјавио је начелник Миличевић.