ОО СДС СОКОЛАЦ – ОДРЖАНИ МЈЕСНИ ОДБОРИ БРЕЗЈАК, КНЕЖИНА И ЛАЗЕ

Предизборни скупови Срспке демократске странке приводе се крају. Кандидати су се до данас представили у већини мјесних одбора на подручју општине Соколац. Вечерас је одржана промоција одборничке листе СДС-а и кандидата за начелника општине Соколац Милована Бјелице мјесним одборима Кнежина, Лазе и Брезјак.

У присуству великог броја симпатизера ове партије актуелни начелник општине Соколац Милован Бјелица говорио је о локалним изборима који ће бити одржани у недјељу 2. октобра,као и ономе шта је локална власт урадила у протекле четири године. Такође, ријечи је било и о пројектима које треба реализовати у наредном периоду.

mosdssokolac29092016_2
Бјелица се захвалио свима на снажној подршци Српској демократској странци у протеклом периоду, додавши да ће на престојећим изборима остварити један од бољих резултата јер је листа СДС-а за одборнике у Скупштини општине Соколац једна од најбољих у Републици Српској. Он је додао да је у протеклом периоду локална власт урадила много тога како би побољшала услове живота у Сокоцу, а према ономе што је видио на терену у протеклих мјесец дана, и народ је то препознао. Посебно је срећан због чињенице да је становништво у руралним подручјима општине дало јаку подршку кандидатима СДС-а, додавши да је стопроцентно сигуран у нови начелнички мандат.

На скупу је било ријечи и о свим битнијим прокетима на подручју општине Соколац, који су урађени у протекле четири године. Према ријечима Бјелице,један од највећих пројеката на пордучју општине јесте Снабдјевање водом и канализација, којим је трајно ријешен проблем водоснабдјевања и отпадних вода на подручју општине Соколац.

mosdssokolac29092016_3
– У склопу овог пројекта урађена је реконструкција водоводне мреже од соколачког насеља Подроманија до краја улице Цара Лазара у Сокоцу, дужине 2.800 метара, затим изградња потисног цјевовода од изворишта Биоштице до МЗ Кнежина у дужини 2.900 метара.Такође, урађена је реконструкција водовода од улице Цара Лазара преко Аутобуске станице, дијела транзита, улице Борка и Ратка Радовића до раскршћа са улицом Симе Дрљаче,као и у Романијској улици. Реконструклција је урађена и од соколачког насеља Брезијак до засеока Газиводе, а након тога и изградња водовода од Брезијака до Куле у дужини од 8.000 метара. Битно је поменути да је у склопу овог пројекта урађена изградња канализационог система према Вражићима, као и од насеља Казани, преко засеока Надићи и Подрасовача до насеља Лазе, као и у насељу Балтићи, рекао је Бјелица.

Поменут је и пројекат Систем даљинског гријања на биомасу са когенерациом, чијом реализацијом би се омогућило проширење топловодне мреже, као и пројекат Систем рјешавања водоснабдјевања,канализације, пречишћавања отпадних вода, заштите изворишта и животне средине . Он је додао се у протекле четири године радило много и на реконструкцији и санацији путева на подручју општине,а велики број насеља добио је нову расвјету и тротоар.

mosdssokolac29092016_4
Такође, послије дуже времена уређен је и центар града.

Бјелица је додао да је актуелна власт у локалном парламенту у протекле четири године вратила одлучивање у институције, отворила општину за сарадњу са Међународним организацијама, као и са државним институцијама. Он је додао да је у току његовог тренутног мандата 220 младих са високом стручном спремом примљено за стажирање и волонтирање. У наредном периоду, према ријечима Бјелице, локална власт бориће се да спријечи даље уништавање природних богатстава, првенствено шума, пољопривредног земљишта и изворишта питке воде.

На скупу су представили и кадидати СДС-а за одборнике у Скупштини општине Соколац, који су на најбољи начин покушали да приближе локалном становништву шта је оно што ће урадити или промјенити, уколико добију њихово повјерење.

Локални избори 2016 одржавају се у недјељу 2. октобра.