Преношењем измишљене вијести којом се блати министар Мектић са порталоида СНСД-а „Говори Србија“, који нема ни импресум, ни контакт и ни адресу, новинска агенција СРНА и Радио-телевизија Републике Српске још једном су потврдили да готово свакодневно крше све професионалне и моралне норме и стандарде у новинарству.

Општа, законска обавеза медија требало би да буде објављивање имена и контаката власника, уредника и редакције медија.

Подсјећамо уредништво СРНЕ и РТРС-а да и онај ко преноси лажне вијест, одговара по закону као и аутор таквих вијести. Осим тога, новинска агенција СРНА и Радио-телевизуја Републике Српске као јавне службе грађана требају да имају посебну одговорност за ширење дезинформација, стварање страха и панике и изазивање мржње и сукоба.

СРНА и РТРС требају да воде рачуна о кредибилитету који уживају у јавности а не да постају проточни бојлери за преношење дезинформација и лажи порталоида блиских режиму.

Сматрамо да је циљ лажне вијести режимског порталоида скретање пажње са пораза политике СНСД-а када је у питању набавка радара кроз јавно-приватно партнерство и по Републику Српску опасних порука Милорада Додика о подршци трећем ентитету којим би се отпаковао Дејтонски споразум а Републике Српска непотребно довела у опасност.