Српска демократска странка одбацује све наводе које је данас објавио београдски таблоид „Ало“, а потом пренијели новинска агенција Републике Српске и Радио-телевизија Републике Српске у којима се говори о новом „тајном плану“ Савеза за промјене „с циљем тоталне дестабилизације актуелне власти и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

„Таблоидна вијест, као и толико пута прије, помиње `велику страну обавјештајну службу`, дио Обавјештајно-безбједносне агенције БиХ и појединце из Савеза за промјене, а потом оптужује опозицију у Републици Српској да за рушење актуелне власти користи и `трагичну смрт младог Бањалучанина Давида Драгичевића`.

Српска демократска странка подсјећа да је ова вијест објављена дан прије масовног окупљања грађана на бањалучком Тргу Крајине који траже правду за настрадалог Драгичевића. Очигледно је да се власт у Републици Српској плаши овог окупљања и онога што грађани Бање Луке и Републике Српске безмало мјесец дана питају: како је настрадао Давид Драгичевић?

Грађани постављају то питање без позивања на насиље и не постоји ниједан разлог да се било ко оптужи за рушење установа Републике Српске путем скупа на којем се чују само двије ствари – питања и плач породице настрадалог Давида.

Режим у Републици Српској користи сваку прилику да сакрије и више него лоше односе у коалицији који су нарушени због огромне пљачке у електропривредном сектору Републике Српске. Коалиционе односе је нарушила и безбједносна ситуација у Бањој Луци и Републици Српској која је у протеклих мјесец дана озбиљно нарушена.

На крају остаје питање – да ли СРНА и РТРС заиста могу да се позивају на таблоидне вијести у којима нема нити једне једине провјерене информације, наведено је у саопштењу СДС-а.