Градски одбор Српске демократске странке Источно Сарајево најоштрије осуђује све учесталије пријетње и нападе на предсједника ОО СДС Пале Бојана Нинковића и на његову породицу. Постављање бомбе на прагу породичне куће израз је најпримитивнијег и кукавичког потеза појединаца или група. Захтјевамо од Министарства унутрашњих послова РС да се хитно укључе у истрагу око овог, али и ранијих напада на првог човјека ОО СДС Пале, те да се открије ко стоји иза пријетећих порука које су у протеклом периоду стизале појединим члановима ОО СДС Пале.

Градски одбор Српске демократске странке тражи од припадника Министарства унутрашњих послова да се пробуде из дугогодишње летаргије и створе безбједан живот нашим грађанима, али и политичким субјектима. Источно Сарајево су у претходном периоду потресала убиства која су се, напомињемо, десила за мандата начелника ЦЈБ Источно Сарајево из владајуће структуре. Већина тих убистава нема свој епилог ни данас.

Под полицијском заштитом на подручју Источног Сарајева се данас налазе и високи функционери СНСД-а. Питамо МУП РС: Од кога их штитите и зашто? Народ Источног Сарајева заслужује одговоре на питања: Коме не одговара слобода политичког дјеловања? Ко и зашто угрожава безбједност наше дјеце, без обзира на то којој политичкој партији њихови родитељи припадају?

Захтјевамо од Министарства унутрашњих послова РС да се што прије огласи са конкретним информација о томе ко стоји иза пријетњи и напада на представнике политичких партија на подручју Источног Сарајева, те да исте предоче јавности.

ПРЕДСЈЕДНИК ГРАДСКОГ ОДБОРА
Дарко Бабаљ