Вукота Говедарица биће кандидат СДС-а и Савеза за промјене за предсједника Републике Српске.

„Осјећам једну велику одговорност како у СДС-у тако и својеврсну одговорност пред сваким човјеком који жели у РС да живи слободан и мој задатак је заједно са мојим пријатељима, са мојом СДС, са нашим коалиционим партнерима и свим оним људима који желе промјене у Републици Српској да ослободим РС од окупације СНСД-а и њиховог политичког шефа. То је наш задатак“, казао је Говедарица.

Он се посебно захвалио, како је казао, својим пријатељима Мирку Шаровићу и Мићи Мићићу.

„СДС је показала своје право лице, лице које има демократску климу. Хвала им на политичкој коректности. Ми смо се данас одлучили за концепт који треба да донесе промјене. Ми ћемо у сљедећој седмици искористи прилику да разговарамо са нашим коалиционим партнерима“, навео је лидер СДС-а.

„Један од мојих основних постулата биће борба против криминала и институционалне корупције која је у РС узела итекако маха и са том рак раном спремни смо да се хируршки прецизно боримо. Спреман сам да донесем промјене. Ако ћемо бити као СНСД, дај Боже да никада не побиједимо, то је моја жеља. Спремни смо да РС вратимо на пут достојанства, онда нема никакве сумње да РС од октобра очекују бољи дани. Ја сам спреман и одговоран човјек, нарочито према грађанима РС“, навео је Говедарица.

Он је потврдио да ће Младен Иванић бити кандидат за члана Предсједништва БиХ.