Ненад Нешић је типичан примјер примитивног, необразованог, бескрупулозног криминалца и хохштаплера који је максимално искористио блискост политичким странкама, затим и улазак у политику, како би се обогатио брзином свјетлости.

Препорука за улазак у политику било му је робијање у Србији због пријетњји. Робија, па директорска фотеља – српски сан!

Нешића је “баш кренуло” када је прије двије године постао в.д. директора ЈП “Путеви РС”, као кадар ДНС-а из Општинског одбора Подземље Источног Сарајева.

дугови

Прије него је сјео у директорску фотељу и почео, из досаде и навике, да премлаћује подређене, Нешић је имао двије фирме и био је заиста “успјешан”: Са те двије фирме направио је штету држави од цца 1,2 милиона КМ!

То су фирме “Dar Company”, која Пореској управи РС дугује 337.743,25 КМ, „Н траде“, чији је дуг ПУ РС – 20.138,41 КМ, док је „Dar Company“ дужна Управи за индиректно опорезивање 890.279,77 КМ.

Међутим, управо је то Нешића препоручило за директорску позицију- принцип је бити бескрупулозан и спреман на отимачину.

Данас Нешић, само двије године откако је на челу “Путева”, има милионске своте.

објекти

Гради објекат у Војковићима, у Источном Сарајеву прави стамбену зграду, купио је и срушио хотел “Романија” на Сокоцу…. Па ће и ту да гради. Типичан примјер примитивног хохштаплера, који је “успио” у политици.

Све му иде лако: Присили путарске фирме, у овом случају “Романијапутеве”, да ураде земљане радове, излију темеље и лежеће плоче, асфалтирају прилаз и паркинг.

Исто тако, сруше хотел и поравнају земљиште за изградњу новог објекта, Само та операција рушења хотела на Сокоцу коштала је 300.000 КМ, а све су платили “Путеви РС”.

Фактурисано је као “додатни радови на изградњи тунела на Палама”.

Новац за друге приватне послове Нешић добија на једноставан, али ефикасан начин: Уцјеном путара.

уцјене

Начин је једноставан – не плаћа им урађене радове, пробија рокове и тако их ломи. Када они, коначно, пристану да му исплате десет посто, паре са рачуна “Путева” се пребацују на њихов. Прије тога, особа од Нешићевог повјерења долази у путарску фирму и узима његов дио. Све је то урено снимљено од МУП-а РС, али не користи се за истрагу, већ друге сврхе. Можете и сами претпоставити које.

“Путеви” никада нису били, као фима, лошији, али ни Нешић богатији.

Осим Нешићевог брата Предрага, у његовој криминалној организацији су Александар Главаш и Младен Лучић. Обојици су, не тако давно, аутомобили одлетили у ваздух, а нападачи никада нису откривени.

Питање је зашто тако поштеним момцима аутомобили лете као балони; Што њих ни најмање не смета да убрзо купе нове, још скупље, плус станове и све што уз то иде.

Врх МУП-а ћути о овим прљавим Нешићевим пословима, иако имају написану кривичну пријаву против њега за милионске преваре, коју држе у ладици. Њоме држе и дио ДНС-а, којим Нешић влада.

Стандард, већ примијењен на Петру Ђокићу, лидеру социјалиста.

глава банде

Сигурно МУП не држи ту пријаву у ладици због спознаје да је Нешић глуп да осмисли све послове, на које ћу подсјетити у наставку текста, већ што је глава те мале, али врло ефикасне и прљаве злочиначке дружине, Александар Главаш.

Било би заиста ефектно када би неко из МУП-а, ако још увијек постоје одјељења која се баве борбом против криминала и наручених убистава, урадио финансијску истрагу пословања и имања Главаша, Лучића и Нешића, чији аутомобили вриједе, заједно, преко 1,2 милиона КМ. Плус станови, куће, објекти у изградњи.

Нешић је недавно купио нови мерцедес и платио га 240.000 КМ, а ових дана купује стан у Београду.

Настави ли са шопингом, путарске фирме неће више поправљати рупе на асфалти, већ ће га скроз дићи. Шта ће икоме асфалтирани путеви, када је Нешићу, Лучићу и глави те преварантске хохштаоплерске дружине Главашу, потребан новац.

Оно што је заиста интересантно јесте да Нешић, преко “Путева”, финансира странку коју Марко Павић, његов лидер, никако не жели у коалицији. Е то је већ питање за Павића, а ако га баш интересује која је то странка и како новац иде из “Путева” према њој, може мало да се распита у сопственом врху партије.

Као што је за Павића питање Нешићево интимисање са “контроверзним бизнисменима” склоним формирању паравојски и свим што уз то иде!!!

(наставиће се)