Вукота Говедарица мора побиједити Жељку Цвијановић и бити нови предсједник РС уз подршку народа и странака које чине Савез за побједу. Али немојте никако сметнути с ума да промјене неће бити могуће провести ако Додик не изгуби и ако Младен Иванић не буде поново српски члан Предсједништва БиХ, поручио је данас бивши предсједник СДС-а Младен Босић обраћајући се скупштини те странке у Бањалуци.

„Истекло је вријеме садашњој власти у Републици Српској и они то знају и зато су опасни“, казао је Босић, наводећи да посао није нимало лак.

„Зато треба збити редове и учинити све да Република Српска крене у бољу будућност”, казао је Босић.

Подсјетио је и на пут Српске демократске странке од оснивања до данас, констатујући да је свако вријеме имало своје бреме.

“Ми морамо извући поуке, посебно из избора 2014.када смо побиједили за ниво БиХ, а вјерујем и за ниво предсједника РС, али нисмо били довољно јаки да се одупремо крађи и куповини гласова. Овај пут се сви морају ангажовати прије свега на спречавању системске крађе избора за што треба апсолутно јединство и да сви дају пуни допринос побједи, а не као 2014. када смо изгубили у подручјима на којима смо били сигурни у снагу и побједу СДС-а”, рекао је Босић.

Према његовим ријечима, поука поука из 2014-е је да пребројавањем гласова избори нису завршени.

“Овај пут се не смије дозволити издаја међу онима који су изабрани у име странке а онда те мандате продали Додику”, упозорио је Босић .

Нагласио је да је СДС једина историјска странка зато што је директно везана за настанак Републике Српске као државотворна странка.

“Она је настала на идеалима и мора имати јасне идеале и идеје и данас. Деведестих су то били идеали да Срби западно од Дрине имају право да буду равноправни са другима и да имају право да опстану на својим вјековним огњиштима. За те идеје и стварање РС су многи дали и животе, а многи су и дан данас прогањани и утамничени због борбе за Републику Српску”, рекао је Босић у обраћању скупштини СДС-а.

Поручио је да се за идеале треба борити јер, како је казао, људи без идеала су спремни да ради личних интереса склопе пакт и са ђаволом, који касније дође по своје.

„Задатак СДС-а је да подигне РС у моралном и материјалном смислу, да створи правну државу коју је садашњи режим ставио под своју политичку контролу, да створи амбијент у којем ће сви бити једнаки пред законом и у којем дјеца политичара и тајкуна неће бити привилегована, да створи амбијент у којем ће нове генерације моћи да овдје живе од свог рада и развијају РС.

То су наши идеали око којих морамо да се окупимо и то нас политички раздваја од Додиковог СНСД-а и странака које су формиране само ради остваривања појединачних личних интереса”, казао је Босић, наводећи да је за то потребно максимално јединство и ангажовање свих.

“Да бисмо то остварили Вукота Говедарица мора побиједити Жељку Цвијановић и бити нови предсједник Републике Српске. И он ће то урадити уз подршку народа и странака које чине СзП. Али немојте никако сметнути са ума да промјене неће бити могуће провести ако Додик не изгуби и ако Младен Иванић не буде поново српски члан предсједништва. Зато сви из СДС-а морају дати све за ту побједу и тако ће и бити. Све остало би била издаја. Истекло је вријеме садашњој власти у РС и они то знају и зато су опасни. Зато збијмо редове, будимо јединствени и учинимо све да РС крене у бољу будућност.”, закључио је данашње обраћање скупштини СДС-а Босић.

Скупштина СДС-а је програмског и свечаног карактера на којој су представљени програмски циљеви и кандидати странке за предстојеће изборе.

Предсједник СДС Вукота Говедарица је кандидат Савеза за побједу за предсједника Републике Српске а Младен Иванић за српског члана у Предсједништву БиХ.

И предсједник Партије демократског прогреса Беанислав Бореновић је казао да Савез за побједу и кандидати Иванић и Говедарица побјеђују на изборима.

„Народ је уз нас и побједа је наша“, казао је Бореновић, наводећи да свиће и РС јер ће скинути ненародну власт у Српској.

Предсједник НДП-а Драган Чавић је рекао да је ово година када се дешавају промјене, промјене које ће бити стварне и које треба да зауставе економско пропадање Републике Српске.