Ненад Нешић, в.д. директора ЈП “Путеви” и шеф регионалног одбора ДНС-а на Сарајевскороманијској регији, “убиједио” је неколико путарских фирми да му морају прикупити гласове на идућим изборима.

Како њему, тако и Александру Главашу, Нешићевом криминалном партнеру у бројним незаконитим пословима.

Нешић је канидат ДНС-а за парламент БиХ, док је Главаш номинован за посланика у Народној скупштини РС, иако би било много логичније и природније да се налазе на потјерницама за хапшење. Као кандидати за вишегодишње робијање.

Начин на који Нешић и Главаш намјеравају скупити гласове је заиста “креативан”, као и копање канала: Нешић је наложио “Приједорпутевима” и “Романијапутевима” да морају асфалтирати прилазе кућама и помоћним објектима одређеном броју лица из општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, односно Хан Пијесак, Соколац, Пале и Рогатица.

Испостава “Приједорпутева” у Лукавици (Источно Сарајево) добила је списак од 80 имена/87 адреса којима се морају асфалтирати прилази кућама и помоћним објектима.

Списак су начинили Нешић и Главаш.

Уколико то не учине слиједи предуго чекање на плаћања тој фирми за одржавање путева.

Списак који објављујем обухвата лица из Источне Илиџе и Лукавице, гдје је и станиште поменута два ДНС-ова буквана.

Ко ће платити асфалтирање? Према Нешићевим ријечима, учиниће то ЈП “Путеви РС”, а цијели посао се мора урадити у наредних мјесец дана.

“Приједорпутеви” су још “добро” прошли наспрам “Романијапутева”, којим је уручен списак од 150 имена за асфалтирање на Палама, Хан Пијеску, Сокоцу и Рогатици.

Начин “убјеђивања” вођства “Романијапутева” идентичан је као и са “Приједорпутевима”.

Треба нагласити да су “Приједорпутеви” већ реализовали двадесет посто задатака, а када све заврше слиједе “варијације 1, 2,3…” са додатним радовима приликом одржавања регионалних путева. Који су толико лоши да личе на макадамске.

Државним парама Нешић и Главаш покушавају купити мандате, а главни разлог је спасавање од одговорности за бројне мултимилионске малверзације, почињене у протекле двије године, отако је Нешић на челу “Путева РС”.

Зашто Драган Лукач, министар унутрашњих послова, не предузима ништа? Нешић тврди да он има све записане одговоре о томе. (наставиће се)