sds-centralnabn30092016

„Вечерас на овом Тргу, заједно са својим народом, можемо да прогласимо побједу. Побједићемо јер имамо Савез за побједу од 12 странака, али још важнији је савез који имамо с народом“, поручено је на величанственом митингу Савеза за промјене у Бијељини.

„Вечерас је овдје више људи него икада од када сам ја у политици и ви, за разлику од издајника, видите шта је урађено у Бијељини и на инфраструктури, и на изградњи институција и на изградњи имиџа нашег града. Ми смо други град по свим мјерилима у Републици Српској. У Бијељину је дошло највише људи и зато је Семберија срећна јер су људи највеће богатство.

Свима је дата иста шанса, без обзира на име и поријекло и зато Бијељина има будућност и перспективу. Знамо како даље, заједно са вама. Нисмо завршили само пројекте за које је потребан сагласност Владе. Није наша надлежност, али ми морамо заштитити Семберију од поплава и запослити младе људе. На мјесту касарне ће бити нови центар града.

sds-centralnabn30092016_2

Не заборављамо ни борце, социјалну заштиту и спортисте. Снага овог града је народ и само народу ће се овдје предавати рапорт, а не Милораду Додику, како најављује један други кандидат“, јасан је био градоначелник Бијељине и кандидат за нови мандат Савеза за промјене на тој дужности Мићо Мићић на синоћњем централном митингу Српске демократске странке и Савеза за побједу у Бијељини, обраћајући се хиљадама грађана.

Поред Мићића, на митингу су се грађанима обратили и високи функционери странака Савеза за промјене, као и чланица Савеза за побједу – коалиције на локалном нивоу која подржава Мићићеву кандидатуру.

Предсједник СДС и предсједник Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић је оцијенио да је Мићо Мићић снага Бијељине и Републике Српске, али је подсјетио и да је СДС стварала Републику Српску и да је одговорна за њу.

sds-centralnabn30092016_3

„Неће српски народ да ратује, хоће да живи, рађа дјецу и радује се, да будемо богатији и срећнији и да гледамо у будућност“, поручио је Босић.

Потпредсједник Главног одбора СДС и министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић је оцијенио да се у Бијељини води одлучујућа битка локалних избора и позвао грађане да подрже Мићића јер је он од Бијељине створио други најјачи град у Републици Српској.

Потпредсједник ПДП-а и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак је истакао да у Бијељини на локалним изборима очекује потпуни тријумф Савеза за промјене као увод у промјену власти у Републици Српској, као и да ће се у Српској увијек обиљежавати 9. јануар.

Са говорнице се обратио и носилац кандидатске листе СДС-а за одборнике у Скупштини града Бијељина Јован Гајић који је најавио да ова странка са народом Семберије иде у сигурну побједу, као и на ранијим изборима и да СДС неће дозволити да се богатство локалне заједнице одвуче у Бањалуку.

Након митинга, на Тргу је приређен концерт популарне београдске групе „Тропико бенд“.