Кандидат Савеза за промјене за градоначелника Бањалуке Драган Чавић изјавио је да је сигуран у побједу, те да ће Савез за промјене учинити све да спријечи крађу избора коју је најавио СНСД.

cavicpress30092016
Чавић је поручио да има информације и о начинима и о директним извршиоцима који су добили задужење да покраду гласове, али и да им то неће проћи онако како су замислили.

Чавић је истакао да је кандидат СНСД-а у посљедња два дана кампање у очају показао своје право лице, те да се нада да ће Радојичић имати храбрости да лажи и прљавштине на лецима којима је јуче и данас преплављена Бањалука, изговори гледајући га у очи.

„Послије свих анкета, истраживања, чак и истраживања која је наручивао СНСД, утврђено је да имам значајну предност над Радојичићем, а и странке Савеза за промјене имају убједљиву предност над СНСД-ом.

Послије таквих података, Бањалука је у посљедња два дана осванула преплављена лецима и плакатима одвратног садржаја, чији су аутори људи из штаба Игора Радојичића. Знамо и да спремају још прљавштина, да намјеравају да понове оно што су радили и на прошлим изборима, а ради се о смс порукама у којима у име Исламске заједнице позивају Бањалучане да гласају за мене.

За исту ту прљавштину сам прије четири године поднио пријаве свим релевантним иснтитуцијама а до данас нисам добио резултате истраге. Сви ти садржаји намијењени су за крађу избора, а то је само један од аспеката крађе коју намјеравају да проведу.

Будући да Радојичић нема храбрости да ми то све каже у лице, могу само да констатујем да су ови памфлети и плакати право лице Игора Радојичића. Свјесни су да губе изборе, очајни су и служе се свим и свачим“, истакао је Чавић.

Кандидат СЗП је нагласио да захваљујући људима из СНСД-а који су ужаснути притисцима и криминалом који је у току имају детаљне информације о начинима и извршиоцима на терену који припремају изборну крађу. СНСД је упрегао комплетну логистику и све институције како би се задржао на власти у Бањалуци, али ни то им неће бити довољно.

„Имамо информације и ко директно учествује у крађи. Имамо њихова имена и контакте. То су Сладојевић Зорица из комуналне полиције, Ранко Лукић, који је недавно рањаван у обрачуну и који координише кражу са Златком Сладојевићем, Радованом Илићем и другима. О свим сазнањима сам обавијестио СИПУ.

Такође, посљедња два дана градом је кружила плава шкода, која је била облијепљена овим гнусним памфлетима из Радојичићевог штаба, и из које је дистрибуиран тај материјал. То сам пријавио министру Лукачу, директору Ћулуму и начелнику ЦЈБ Бањалука.

Није било никакве реакције од њих. То ми је само потврда да је у ове радње укључена и полиција РС, и да је режим упрегао сву машинерију и логистику да спријечи пораз, јер данас је потпуно јасно да више немају Бањалуку. Имамо и поуздане информације од људи из СНСД-а од којих су многи ужаснути овим што се ради, да су штампани и оргинални гласачки листићи које намјеравају да убаце на гласачка мјеста у селима.

Њихови активисти такође плаћају гласове и то од 50 – 100 марака појединачно. На грађане апелујем да узму тај новац, јер је то ионако новац који је опљачкан од њих, а да гласају против њих. Желим и да упозорим на чињеницу да су многи радници јавних предузећа и фирми под контролом СНСД-а присиљени да на гласачка мјеста понесу мобилне телефоне и да сликају листиће заједно са својом личном картом.

Упозоравам Градску изборну комисију и све који посматрају изборни процес да морају да онемогуће да се на гласачка мјеста уносе мобилни телефони. Ово је директно вршење мобинга над људима чији хљеб и животи зависе од тога да ли ће гласати за Радојичића и СНСД“, истакао је Чавић.

Предсједник Народног демократског покрета поручио је да се крађа неће толерисати, те да ће у спријечавању крађе бити кориштена сва законска средства.

„Користићемо ссва легална средства да спријечимо крађу гласова. Чак и по цијену да прекинемо гласање да би се установила истина. Позивамо СИПУ и посматраче, као и чланове бирачких одбора који не припадају СНСД-у да спријече крађу и уношење мобилних телефона. Имамо разлог да вјерујемо да је дио МУП-а такође укључен у ове радње. А ми ћемо сваку незаконитостпријавити и СИПИ и МУП-у“, каже Чавић.

Кандидат Савеза за промјене на крају је поручио да ће спријечити крађу и побиједити, те позвао Бањалучане да у пто већем броју изађу у недељу на изборе. Свака крађа СНСД-а, почела је крађом избора, али овај пут у томе ће бити спријечени.

Изборни штаб кандидата СЗП за градоначелника Бањалуке