Члан Предсједништва СНСД-а и Бакиров акцизни поданик Сташа Кошарац рекао је данас да није тачна изјава министра безбједности у Савјету министара БиХ Драгана Мектића да је предсједник Српске Милорад Додик раније изјавио да је “недвосмислено да се у Сребреници догодио геноцид”.

“Додик, због одговорне националне и патриотске политике према српском народу и Републици Српској, је добио санкције САД. Ми не бјежимо од чињенице да се догодио стравичан злочин у Сребреници над Бошњацима, али и над Србима. Такође, у БиХ се догодио и злочин над Хрватима, али и над Србима и Бошњацима”, рекао је Бакиров акцизни поданик новинарима у Источном Сарајеву.

Међутим овај видео снимак демантује Бакировог акцизног поданика и доказује да је на дјелу чисто испирање мозга Члана Предсједништва СНСД-а.

Бакиров акцизни поданик је навео да СНСД-а не жели да неко, на темљу својих дубоко оријентисаних политичких циљева, намеће етикете и хипотеке Српској на нетачан начин.

Према његовим ријечима, потпуно је видљива политика Милорада Додика, базично оријентисана ка интересима српског народа, не вријеђајући ниједан народ у Републици Српској и БиХ.

Бакиров акцизни поданик је закључио да је Додикова политика у складу са уставним и законским рјешењима, који су утемељени Дејтонским мировним споразумом, а све с циљем очувања интереса Републике Српске.